سنسور اکسیژن پژو 206 تیپ 2
Green sensor
مجموعه Green sensor با توجه به تمرکزی که روی بخش برق خودرو و تنظیم موتور خودرو دارد سنسور اکسیژن پژو 206 تیپ 2 را نیز به سبد محصولات خود اضافه کرده است این سنسور اکسیژن ها از لحاظ کیفیتی تمام استاندارد ها در آن رعایت شده است این سنسور به سنسور سیم سبز پژو 206 یا سنسور اکسیژن ساژم پژو 206 معروف است
سنسور اکسیژن چیست؟
سنسور اکسیژن توسط کمپانی رابرت بوش در سال 1976 معرفی شد و به سرعت به یکی از مهمترین فنآوریهای مسئول جهت کاهش انتشار گازهای خروجی از اگزوز تبدیل شد. امروزه این دستگاه در طیف گستردهای از اتومبیلهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی تعبیه میشود و کار اصلی آن نظارت بر میزان اکسیژن موجود در اگزوز است.
سیم اکسیژنی که خراب شده است، میتواند به خودرو و محیطزیست آسیب برساند؛ زیرا با وجود ترکیب اشتباهی از سوخت و اکسیژن در موتور، آلایندههای بیشتری از اگزوز خارج میشوند. مبدل کاتالیزوری همچنین میتواند آسیب بزرگی را متحمل شود؛ زیرا به منظور داشتن عملکردی صحیح، به ترکیب خاصی از اکسیژن متکی است.
سنسور اکسیژن پژو 206 تیپ 2 چگونه کار میکند؟
میزان درصد اکسیژن که دو موتور وجود دارد، به بسیاری از عواملی مانند دمای موتور خودرو، فشار فشارسنج و ارتفاع نیز وابسته است. سطح اکسیژن پایین، دستاورد ترکیبی قوی میباشد؛ به این معنا که مقدار زیادی از سوخت پس از عمل سوختن باقی میماند. از طرف دیگر مقدار بالای اکسیژن، نتیجه ترکیبی ضعیف و سوخت ناکافی در سیستم است. هردو نتیجه نامطلوب است و سنسور اکسیژن از آن اطلاع دارد و بلافاصله سیگنال را به کامپیوتر خودرو ارسال میکند تا میزان سوخت ورودی موتور را مورد بررسی قرار دهد
چگونگی کارکرد سنسور اکسیژن پژو 206
به عبارتی دیگر، سنسور اکسیژن پژو 206 تیپ 2، میزان اکسیژن موجود در گازهای خروجی از موتور را اندازهگیری کند. این اطلاعات توسط ماژول کنترل نیرو (PCM) بررسی میشوند تا نسبت میزان هوا به سوخت مناسب برای موتور، در زمان واقعی تعیین شود. این سنسور در سیستم اگزوز قرار دارد و این امکان را میدهد تا موتور به شکلی کارآمد کار کند، که این امر به کنترل آلایندگی کمک میکند.
هنگام اندازهگیری میزان اکسیژن، موقعیت مکانی بسیار مهم است و بههمیندلیل است که در خودرو های جدید این سنسورها در دو مکان مختلف در داخل وسیله نقلیه قرار میگیرند. سنسورهای اکسیژن پاییندست، بین مبدل صدا خفهکن و مبدل کاتالیزوری قرار دارند، در حالیکه سنسورهای بالادست، بین مانیفولد اگزوز و مبدل قرار میگیرند.
موقعیت مکانی دومی پیشرفتهتر است، زیرا وظیفه آن ارسال سیگنالهای سطح اکسیژن به ECU است. مبدل پایین دست، نقش کاملاً متفاوتی دارد و وظیفه آن اندازهگیری راندمان خود مبدل کاتالیزوری است .
اختلاف میزان اکسیژن بین اگزوز و هوای محیط در درون سنسور اکسیژن سبب تولید ولتاژ نسبت جریان در میان حباب سرامیکی میشود. هرچه اختلاف اکسیژن بیشتر باشد، ولتاژ تولیدی سنسور نیز بیشتر خواهد بود.
به طور نمونه یک سنسور اکسیژن هنگامی که مخلوط سوخت غنی است و اکسیژن محترق نشده کمی دراگزوز وجود دارد، ولتاژی در حدود 0.9 ولت تولید میکند. زمانی که مخلوط سوخت رقیق است، ولتاژ خروجی سنسور افت کرده و به حدود 0.2 ولت میرسد. هنگامی که مخلوط سوخت و هوا بالانس شده یا در نقطهای ثابت در حدود 14.7 : 1 قرار گرفته، سنسور ولتاژی در حدود 0.45 ولت را تولید میکند.
علائم خرابی سنسور اکسیژن پژو 206 تیپ 2
- چراغ چک اتومبیل روشن میشود
- بوی نامطبوع سوخت از خروجی اگزوز ماشین
- افزایش مصرف سوخت
- بالا رفتن میزان آلایندگی
- ریپ زدن خودرو در سربالایی ها
علت هایی که باعث خراب شدن سنسور اکسیژن پژو 206 تیپ 2 می شود
- سوخت بی کیفیت
- معیوب بودن شمع های خودرو ها
- ضربه خوردن سنسور اکسیژن